Bakım Yönetim Sistemi
Bilindiği üzere duruş maliyetleri bakım maliyetlerinden daha fazladır. Aybit- Bakım Yönetim Sistemi (BYS) ile makine duruşlarını en aza indirerek, en yüksek düzeyde üretim sağlarsınız. BYS sayesinde bakım giderlerini azaltarak bakım işlerinde çalışan personelin sistemli bir şekilde çalışmasını sağlayıp, bakım personelinin denetimini sağlıklı bir şekilde yapabilirsiniz. İş emri atama ve takibi ile işletmelerin yapılacak işlerin zamanında, iş gücü ve zaman kaybını engellemektedir. Koruyucu bakım ve planlama yaparak işletmenizde bulunan makine veya cihazların duruş sürelerini en aza indirebilirsiniz. Talimat hazırlama, ile bir işin yapılış aşamalarını veya yöntemlerini tanımlanmaktadır. İş kalitesinin düşmesi engellenecektir. Stok ve yedek parça takibi, Personel tanımlama ve ekipman oluşturma, Ekipleri sınıflandırabilme, Depo ve raf sistemi, Kullanıcı yetkilendirme, personelin yetkili olduğu bölümlere giriş yapmasına izin verebilirsiniz. Raporlama(Duruş süreleri, Arıza vb.)
Giriş Ekran
Giriş ekranı üzerinde kullanıcıya belirtilen maddeler hakkında bilgi verir ve ilgili maddeye hızlı erişim sağlayarak görüntüleyebilirsiniz.
- Açık İş Emirleri
- Bu Ayın Açık İş Emirleri
- Bugünün Faaliyetleri
- Günlük Parça Çıkışı
- Stoğu Kritik Seviye Altındaki Malzemeler
- Stoğu Biten Malzemeler
- Bu Yıl 1 defada 1 saatten fazla duruşlar
- Bu ay yapılan faaliyetlerin toplam süresi
- Bu ay 30-60 dk arası duruşlar
- Periyodik Bakımlar
- Yeni İş Emirleri
- 3 Gün Geçmiş İş Emirleri
- Arıza Bildirimi
Bakım İşleri
- Talimatlar
Yeni bir iş emri oluşturulduğunda, iş emrini gerçekleştirmek için uyulması gereken talimatları bu ekran üzerinden tanımlayarak iş emrini daha kontrollü bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz.
-
KB Planları İş emirlerinin planlı ve sistematik bir şekilde ilerlemesi için ; planın ne kadar sıklıkta,hangi gün ,iş emri tipi( Koruyucu Bakım,Arıza vb.),planlamada çalışak personel,uyulması gereken talimatlar gibi bilgileri içeren kontrol bakım planı oluşturabilirsiniz.
Kontrol bakım planı dahilinde belirtiğiniz tarihler arasında iş emri oluşturabilir ve iş emrine ait planlamayı yapmış olursunuz.
-
İş Emri Oluştur Yeni iş emri oluşturmak için; parametreleri doldurup oluşturulacak iş emrinin önizleme şeklinde görüntüleyebilir ,onayladıktan sonra ise iş emirlerini üretebilirsiniz.
-
İş Emirleri Durumu açık yada kapalı tüm iş emirlerini görüntüleyebilirsiniz.İş emrine ait yorum,talimat,çalışma saatleri,arıza/bildirim form bilgilerini görüntüleyebilir ya da düzenleme yapılabilirsiniz.Filtreleme yapabilir, raporlayabilir, parça bazında ya da ekipman bazında maliyet raporları alabilirsiniz.Oluşturulan bir iş emrini aşağıdaki adımları takip ederek anlaşılır,düzenli,planlı,raporlu bir şekilde tamamlayıp zaman,maliyet,personel gibi kavramlarda avantaj sağlayabilirsiniz.
1.adım; iş emrine ait bir yorum varsa “Yorumlar” bölümünden ekleyebilirsiniz. 2.adım; oluşturulan iş emrinin hangi talimatlara göre olacağı ve uygulanan talimatların onayı “Talimatlar” bölümünden yapabilirsiniz. 3.adım; iş emrinin gerçekleştiren personelin hangi çalışma saatleri arasında çalışacağı “Çalışma Saatini Belirt” bölümünden yapabilirsiniz. 4.adım; iş emrini gerçekleştirirken kullanılan parça ve miktarı, “Parçalar” bölümünden tanımlayabilirsiniz. 5.adım; iş emrinin son kontrol aşaması ; “İş Arıza Bildirim Formu 1” bölümünde ; bildirim sebebi,yapılan işlem,işlem sonrası parça ve ekipman kontrol onayı,temizlik gerekiyorsa temizlik başlangıç bitiş saatleri belirtme , “İş Arıza Bildirim Formu 2” bölümlerinde ise Elektrik ve Makine Takım çantasında kullanılan ekipmanları eksik olup olmadıklarının kontrolünü yapabilirsiniz. 6.adım; “İş Emrini Kapat” bölümünde iş emrine ait not belirtip ,iş emrini kapatabilirsiniz.
Parçalar Mevcut parça yada yeni parçalar tanımlayıp stok takibi yapabilir,raporlayabilir,iş emirlerinde bu parçaları kullanabilirsiniz.
Ekipman İş emirlerinde kullanmak üzere ekipmanlar tanımlayabilirsiniz.Ekipmanlara ait barkod üretebilir ve oluşturulan barkodları etiket çıktısı olarak alıp ekipmanlara üzerine yapıştırabilirsiniz.Böylelikle ekipmanlar barkodlanmış olup, takibi daha sağlıklı bir şekilde olmuş olur.
Tanımlanan deponun ; yeni stok girişi yapılırken hangi parçanın hangi depoya ait olduğunun seçilmesini sağlayabilir,depolara ait rafları ekleyebilip stoktaki parçalarınızı takip edebilirsiniz.
Parti Tanımlanan partinin; yeni stok girişi yapılırken hangi partiye ait olduğunu belirtebilir,İlgili parti kaydına ait yorumlar ekleyebilirsiniz.
Parçalar Mevcut parça yada yeni parçalar tanımlayıp stok takibi yapabilir,raporlayabilir,iş emirlerinde bu parçaları kullanabilirsiniz.
Ekipman İş emirlerinde kullanmak üzere ekipmanlar tanımlayabilirsiniz.Ekipmanlara ait barkod üretebilir ve oluşturulan barkodları etiket çıktısı olarak alıp ekipmanlara üzerine yapıştırabilirsiniz.Böylelikle ekipmanlar barkodlanmış olup, takibi daha sağlıklı bir şekilde olmuş olur.
Kullanıcılar Personellere ait kullanıcı adı,şifre ve yetkiler tanımlayabilirsiniz. (Talimatlarda yeni talimat ekleyemesin,silemesin vb.) Personel; kullanıcı adı ve şifresi ile program giriş yaparak verilen yetkiler doğrultusunda programı kullanmasını sağlayabilirsiniz.
-
Ekip-Yerler Departmanlar Tanımlanan departmanlar ile; yeni iş emri oluştururken hangi departmanda gerçekleşeceğini belirtebilirsiniz.
-
Ekipler Tanımlanan ekipler ile; yeni iş emri oluştururken işlemin hangi ekip tarafından gerçekleşeceğinin belirtebilirsiniz.
-
Yerler Tanımlanan yerleri ; yeni iş emri oluştururken işlemin hangi departmanın yerinde gerçekleşeceğini belirtebilirsiniz.
-
Bölümler Tanımlanan bölümleri ; yeni iş emri oluştururken işlemin hangi bölümde gerçekleşeceğini belirtebilirsiniz.
-
Personel Tanımlanan personeller ; yeni iş emri oluştururken işlemin hangi ekipte çalışan personel tarafından gerçekleşeceğinin belirtebilir, personele ait yorum ekleyebilirsiniz.
-
Açıklamalar Tanımlanan açıklamalar; iş emrinin el terminalinden arıza formunu doldurma aşamasında açıklama belirtmenize imkan sağlar.
-
Stok – Depo Tedarikçi Üreticiler Tanımlanan tedarikçi üreticilerin ; yeni stok girişi yapılırken hangi parçanın hangi tedarikçi üretici tarafından temin edildiğini belirtebilirsiniz.Tedarikçi üretici firmalarda konu ile ilgili kişileri kaydedebilirsiniz.
Depo Tanımlanan partinin; yeni stok girişi yapılırken hangi partiye ait olduğunu belirtebilir,İlgili parti kaydına ait yorumlar ekleyebilirsiniz.
|